Gullit kan ogen niet geloven: Ik vind het een overschatte speler, echt

Gullit kan ogen niet geloven: "Ik vind het een overschatte speler, echt"

21-06-2020 19:48
40

Ruud Gullit is op z'n zachtst gezegd geen fan van David Luiz. De Braziliaanse verdediger van Arsenal is de schlemiel van de eerste Premier League-week.

"Ja, David is niet in goeden doen...", lacht Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. Luiz ging tijdens Manchester City - Arsenal in de fout bij de openingstreffer van de thuisploeg, veroorzaakte een penalty én kreeg rood. Gullit volgde het met stijgende verbazing. "Ik vind het een overschatte speler, echt."

"Toen hij op het middenveld speelde vond ik hem nog redelijk, maar toen was er al discussie wat hij nou eigenlijk voor speler is. Hij wilde liever als verdediger spelen... Nou, we kennen allemaal de wedstrijd Brazilië - Duitsland (1-7 op het WK van 2014, red.). Ik kan het gewoon niet begrijpen", vervolgt Gullit. "De meeste clubs hebben hem weggedaan, maar steeds weer komt hij ergens terug."

Luiz heeft een aflopend contract bij Arsenal, dat niet wordt verlengd. Na zijn 'disasterclass' tegen Manchester City baarde de 33-jarige Braziliaan nogmaals opzien met zijn interview.