Makaay geïmponeerd door Zirkzee: 'Dat vergeten we in Nederland nog weleens'

Makaay geïmponeerd door Zirkzee: 'Dat vergeten we in Nederland nog weleens'

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 20:33zo 21-06-2020 om 20:33

Roy Makaay volgt de ontwikkeling van Joshua Zirkzee met bovengemiddelde belangstelling. Niet alleen speelt de negentienjarige spits bij zijn oude club Bayern München, enkele jaren geleden maakte hij Zirkzee ook mee als talent bij Feyenoord.

Makaay is onder de indruk van Zirkzee, die in zijn eerste jaar vier keer scoorde in acht wedstrijden. "Niet voor niets heeft hij al een paar echte spitsengoals gemaakt. Zirkzee scoort makkelijk en heeft zijn fysiek natuurlijk mee", reageert Makaay in gesprek met Voetbal International. "Als zestienjarige had hij fysiek al een enorme voorsprong op tegenstanders. Van in Duitsland trainen word je sowieso al sterk. Op papier is hij nog een A-junior, dat vergeten we in Nederland nog weleens."

Zirkzee kreeg na de aanstelling van Hansi Flick de kans als stand-in van Robert Lewandowski. Makaay hoopt op meer. "Lewandowski speelt er natuurlijk nog wel even en is na de coronabreak ook topfit teruggekeerd. Als hij fit is, dan speelt hij alles. Als talent word je zeker veel beter als je iedere training tegenover Alaba, Boateng of Martínez staat. Noem ze allemaal maar op. Voor Zirkzee is Bayern natuurlijk een superleerschool. Maar wedstrijdminuten zijn ook niet onbelangrijk. Het is wel zaak dat hij minuten gaat maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws