21-06-2020 23:39 Laatste update: 23:30
27

Internazionale heeft gedaan wat het moest doen tijdens zijn Serie A-herstart. Tegen degradatiekandidaat Sampdoria werd het verschil in het eerste half uur al gemaakt door de ploeg van Antonio Conte.

Internazionale-Sampdoria 2-1
Op dat moment stond er al een 2-0 voorsprong op de borden: Romelu Lukaku stond aan het einde van een soepele combinatie met Lautaro Martínez en Christian Eriksen, Martínez rondde even later een net zo keurige aanval via Lukaku en Antonio Candreva af. Na rust werd het toch nog spannend: oude sc Heerenveen-bekende Morten Thorsby scoorde in de carambole na een hoekschop. Verder lieten Stefan de Vrij en de zijnen het echter niet komen.

Na de zege dreigt Inter echter in een niemandsland terecht te komen, op weg naar Champions League-kwalificatie. De achterstand op koploper Juventus bedraagt zes punten, de voorsprong op nummer vijf AS Roma is al opgelopen tot twaalf punten.

Atalanta Bergamo-Sassuolo 4-1
Hans Hateboer, Marten de Roon, Robin Gosens en de zetten de nummer 11 van de Serie A na één helft al op onoverbrugbare afstand. Berat Djimsiti scoorde van dichtbij na een corner, Duván Zapata schatte een assist van Gosens op waarde en Mehdi Bourabia gleed de bal knullig over zijn eigen doellijn: 1-0, 2-0 en 3-0. In de tweede helft deed de thuisploeg het een stuk rustiger aan: alleen Zapata kwam nog tot scoren. Bourabia kon in de blessuretijd zelfs nog revanche nemen en vond ditmaal het goede doel: 4-1.

Dankzij de klinkende overwinning komt Atalanta op 51 punten uit 26 wedstrijden: zes minder dan nummer drie Internazionale en zes meer dan nummer vijf AS Roma. De tweede Champions League-kwalificatie op rij staat dus in de steigers.

Valencia-Osasuna 2-0
Valencia heeft zich goed hersteld van de 3-0 nederlaag bij Real Madrid en zijn aangehaakt in de spannende strijd om Champions League-voetbal. Jasper Cillessen zag ploeggenoot Gonçalo Guedes al vroeg in de wedstrijd aanzetten voor een onnavolgbare solo: de Portugees rondde overtuigend af. Nog voor rust werd het ook 2-0: Rodrigo zag een vroege treffer nog afgekeurd worden door de VAR, maar scoorde na een half uur alsnog met een subtiele voetbeweging.

Cillessen hield ook in de tweede helft de nul en de punten bleven in Mestalla. Los Che komen op 46 punten, blijven achtste, maar mogen stiekem nog hopen op een Champions League-ticket. Het gat met de nummers drie en vier – Sevilla en Atlético Madrid – bedraagt zes punten.