Bleke herstart voor Liverpool: stadgenoot Everton wil niet meewerken aan feestje

21-06-2020 21:51
45

De hervatting van de Premier League is een allesbehalve feestelijke aangelegenheid geworden voor Liverpool. Stadgenoot Everton moest in december nog vijf goals incasseren tegen de soevereine koploper, maar bleek zondagavond een taaiere tegenstander: een tamelijk bloedeloze 0-0 op Goodison Park was het gevolg.

Liverpool begon zonder Andy Robertson, Georginio Wijnaldum en Mohamed Salah, die al vroeg in de wedstrijd gezelschap kregen van James Milner: de routinier viel uit met een blessure. De gasten kregen voor rust één uitgespeelde kans via Roberto Firmino. Trent Alexander-Arnold was na een vrije trap dichtbij succes, maar kwam niet voorbij doelman Jordan Pickford. Namens de thuisploeg was Richarlison het gevaarlijkst, maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

Na rust kon Liverpool ook al geen vuist maken, ook niet na het inbrengen van Wijnaldum. In de slotfase van de wedstrijd toonde Everton plotseling zijn spierballen en moest sluitpost Alisson aan de bak. De Braziliaan redde flitsend op een hakbal van Dominic Calvert-Lewin én had geluk dat Tom Davies in de nastoot de paal trof. Liverpool moest ook Joël Matip noodgedwongen wisselen en nam uiteindelijk genoegen met één puntje, al was Fabinho in de extra tijd nog dichtbij met een vrije trap.

Het betekent dat de Premier League-race dit weekend nog niet beslist wordt. Als Manchester City maandag knoeit tegen Burnley, kan Liverpool woensdag tegen Crystal Palace alsnog kampioen worden.