Ajax-advies voor Van de Beek: 'Donny, wat heb je daar te zoeken?'

Ajax-advies voor Van de Beek: 'Donny, wat heb je daar te zoeken?'

Gepubliceerd: maandag 22 juni 2020 om 07:25ma 22-06-2020 om 07:25

Donny van de Beek moet nog een jaar bij Ajax blijven. Dat stelt Henk ten Cate, die bijzonder gecharmeerd is van de 23-jarige middenvelder, maar het nog te vroeg vindt voor de stap naar één van de grootste clubs ter wereld.

"Ik vind het een goede voetballer, maar Luka Modric zit nu op de bank bij Real Madrid", merkt Ten Cate op bij Rondo. "Dan denk ik: Donny, wat heb je daar te zoeken? Ga naar een club waar je verder komt en iedere week kunt spelen. Of blijf anders nog een jaar bij Ajax."

Van de Beek is nog 'zó jong', zegt Ten Cate over de 23-jarige Ajacied. "Ik vind hem goed, hij heeft kwaliteit. Als hij nog een jaar bij Ajax zou spelen en nog beter zou worden, dan is hij veel rijper om die stap te maken. Hij speelt al een half jaar niet (door de coronacrisis, red.)."

Ronald Waterreus hoopt ook dat Van de Beek in Amsterdam blijft. "Als hij nog een jaartje bij Ajax speelt en vervolgens nog een ijzersterk EK erachteraan speelt, komt hij beter binnen. Wat als hij geen basisplaats heeft op het EK? Als je niet in de basis staat bij Oranje, mag je je afvragen of dat bij Real wel lukt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat zou jij Van de Beek adviseren?

(2654 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws