Bom barst bij crisisclub NAC: 'Spelersgroep gelooft in aanpak van Hyballa'

Bom barst bij crisisclub NAC: 'Spelersgroep gelooft in aanpak van Hyballa'

Gepubliceerd: maandag 22 juni 2020 om 08:36ma 22-06-2020 om 08:36

NAC Breda-directeur Mattijs Manders gaat maandagavond in gesprek met Peter Hyballa. De Duitse trainer gaf afgelopen weekend zijn ongezouten mening over technisch manager Tom Van den Abbeele. De vraag is of de twee nog samen verder kunnen in Breda.

"Er moet een oplossing komen waar NAC mee vooruit kan. De bom die nu is gebarsten, had vier weken geleden eigenlijk moeten barsten", aldus Manders tegen BN DeStem. Maandagavond zit hij om tafel met Hyballa, nog zonder Van Den Abbeele. "De afspraak met Peter was al gepland. We gaan het nu ook zeker hebben over hoe Hyballa en Van Den Abbeele met elkaar verder moeten."

"Dat er een verschil van inzicht is, is voor iedereen duidelijk. Peter heeft een hele andere kijk op voetbal dan Tom. Dat probleem moet voor 1 juli, als de eerste training op het programma staat, zijn opgelost. Vanaf dat moment wil ik vol de focus hebben op het nieuwe seizoen en moeten de neuzen dezelfde kant opstaan. De standpunten liggen ver uit elkaar en we hebben op dit moment nog niet het gereedschap gevonden om de schade te herstellen."

Manders heeft 'uitvoerig contact' gehad met de spelersraad van NAC. "Wat het complex of juist overzichtelijk maakt, is dat de spelersgroep gelooft in de aanpak van Hyballa. De spelersraad heeft zich niet uitgesproken over de ontstane situatie, maar de algehele teneur is wel dat ze met Hyballa het nieuwe seizoen in willen gaan. Zij willen snel rust in de tent en de focus op het voor ons zo belangrijke seizoen. Dat klimaat moeten we snel scheppen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Hyballa ontslagen worden?

Ja
14%
Nee
86%
(3193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws