Nieuwe rol bij Feyenoord: Ze weten maar al te goed hoe ik ben

Nieuwe rol bij Feyenoord: "Ze weten maar al te goed hoe ik ben"

22-06-2020 10:22 Laatste update: 12:00
48

Ulrich van Gobbel maakt volgend seizoen de overstap van Feyenoord Onder 15 naar het Onder 18-team. Daar gaat hij als assistent-trainer de Rotterdamse talenten klaarstomen voor de stap naar het eerste elftal.

"Ik heb deze rol als assistent al eerder gehad, dus ik weet hoe het werkt.", zegt Van Gobbel op de website van Feyenoord. "Ik ken de spelers ook door en door en zij mij, we spreken dezelfde taal. Ze weten maar al te goed hoe ik ben: ik wil dat spelers hard werken en alles voor het voetbal doen."

Van Gobbel wil komend seizoen bijdragen aan de tactische ontwikkeling van de talenten, maar ook zijn winnaarsmentaliteit overbrengen op de jonge voetballers. "Ook uitstraling is belangrijk, body language: je speelt voor Feyenoord en moet trots zijn om dat shirt te mogen dragen. Bij Onder 18 draait het om ontwikkelen, maar ook om winnen, zoals het ook bij Feyenoord 1 alleen maar om winnen draait. Daarop willen we jongens voorbereiden", aldus de 49-jarige jeugdtrainer, die in twee periodes tussen 1989 en 2002 twaalf seizoenen in de hoofdmacht van Feyenoord heeft gespeeld.