Van der Wiel begrijpt Ajax-keuze: 'Verbaasde me dat hij dat nog altijd heeft'

Van der Wiel begrijpt Ajax-keuze: 'Verbaasde me dat hij dat nog altijd heeft'

22-06-2020 11:10 Laatste update: 11:59
23

Gregory van der Wiel denkt dat de jonge spitsen van Ajax veel gaan hebben aan nóg een seizoen spelen met Klaas Jan Huntelaar. De 36-jarige spits heeft zijn contract in Amsterdam met een seizoen verlengd.

"Klaas Jan is echt een spits die zo’n enorm neusje voor de goal had. Hij loert altijd op een goal", zegt Van der Wiel, die drie seizoenen samenspeelde met Huntelaar in Ajax 1, op de website van de club uit Amsterdam. "Het verbaasde me dat hij dit op deze leeftijd nog steeds zo erg heeft. Hij moet en zal altijd scoren. Klaas Jan is zo'n type die echt leeft voor doelpunten. Veel jonge spelers kunnen enorm veel van hem leren."

Huntelaar is niet de Ajax-speler met wie hij de beste klik op het veld had. Dat was Luis Suárez. "We waren echt een tandem. In het seizoen 2009-2010 - als ik me niet vergis - waren we zo ontzettend goed", herinnert de clubloze Van der Wiel zich. "We maakten echt iedereen af, het was heerlijk voetballen met hem. Soms scoorde ik en gaf hij de assist, dan weer andersom. Dat is echt mijn beste samenwerking met een speler geweest."

De 32-jarige Van der Wiel zit na zijn vertrek bij Toronto in 2019 zonder club. Na zijn vertrek uit Amsterdam in 2013 speelde hij voor Paris Saint-Germain, Fenerbahçe en Cagliari.