'Telstar-topscorer Kharchouch heeft droomtransfer naar Eredivisie te pakken'

'Telstar-topscorer Kharchouch heeft droomtransfer naar Eredivisie te pakken'

22-06-2020 12:18 Laatste update: 12:29
73

Reda Kharchouch heeft zijn droomtransfer naar de Eredivisie te pakken. Sparta contracteert de topscorer van Telstar voor drie seizoenen, meldt het Algemeen Dagblad.

Kharchouch (24) maakte vorig seizoen de overstap van derdedivisionist OFC uit Oostzaan naar Telstar en maakte veel indruk: in 28 competitiewedstrijden was hij goed voor 20 goals. In de winterstop wilde Sparta hem al naar Het Kasteel halen, maar de transfer ketste af door Telstar. De club uit Velsen-Zuid was nu wel bereid mee te werken.

Wedden

Meer odds

Volgens het AD worden maandag 'de laatste plooien gladgestreken'. Kharchouch mag zich daarna officieel speler van Sparta noemen. Hij is na Lennart Thy (PEC Zwolle) en Danzell Gravenberch (FC Dordrecht) de derde spits die naar Spangen komt. Sparta versterkte zich deze zomer ook al met Michaël Heylen (FC Emmen) en Marouane Afaker (VV Katwijk).

Kharchouch solliciteerde de laatste maanden openlijk naar een kans in de Eredivisie. "Ik heb er twintig in liggen en ik zie niet veel spitsen die hetzelfde hebben gedaan", zei hij in mei tegen FOX Sports. "Ik wil weten waar mijn lat ligt. Kom ik in de Eredivisie en draai ik een goed seizoen? Of kom ik tekort? Voor mijn gevoel ben ik nu wel klaar voor de Eredivisie."