Groningen tegen plannen KNVB en FOX: Je sluit gewoon een doelgroep uit

Groningen tegen plannen KNVB en FOX: "Je sluit gewoon een doelgroep uit"

22-06-2020 12:46
62

FC Groningen is tegen de plannen van de KNVB en FOX Sports om elke zondagavond om 20.00 uur te gaan voetballen. Algemeen directeur Wouter Gudde heeft dat standpunt kenbaar gemaakt in een conference call met alle Eredivisie-clubs, vertelt hij aan RTV Noord.

Het is de bedoeling dat de impopulaire zondagavond een vast speelmoment wordt in de Eredivisie. Gudde is geen voorstander. "We zijn de afgelopen tijd echt dichter bij elkaar gekomen", zegt de Groningen-directeur, die naar eigen zeggen bijval kreeg van andere Eredivisie-clubs. "Dit zou een heel slecht bedankje zijn naar al die fans die zich voor de clubs hebben ingezet."

In de coulissen wordt aangestuurd op twee wedstrijden op vrijdag, twee op zaterdag, vier op zondag en één op maandag. Dat de 19.45 uur-wedstrijden op zaterdagavond moeten wijken voor zondagavond- en maandagavondvoetbal, is tegen het zere been van de supporters. Ook Gudde ziet het niet zitten, vooral vanwege de jongste fans.

"Je sluit gewoon een doelgroep uit. Je gaat niet zo laat nog met je kind naar het stadion. En mijn kinderen mogen zo laat niet eens de wedstrijd op tv kijken. Onze supporters wonen bovendien verspreid door de hele provincie. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld zomaar een auto om naar het stadion te gaan. Als je dan op zaterdagavond zo laat nog naar huis moet met het openbaar vervoer, dan wordt dat lastig."