Sparta en Telstar bevestigen: 'Marokkaanse Zlatan' Kharchouch naar Eredivisie

Sparta en Telstar bevestigen: 'Marokkaanse Zlatan' Kharchouch naar Eredivisie

22-06-2020 13:10
31

Het is officieel: Reda Kharchouch maakt de overstap naar Sparta. De Rotterdamse club heeft 24-jarige spits, die overkomt van Telstar en pas één jaar betaald voetbal speelt, voor twee seizoenen gecontracteerd.

Sparta en Telstar bevestigen de transfer maandagmiddag via de officiële kanalen. Kharchouch onderging maandagochtend de medische keuring en zette aansluitend zijn handtekening. Beide clubs doen geen mededelingen over de transfersom.

Wedden

Meer odds

"Dit is een mooie stap voor Reda. Als iemand zich zo weet te ontwikkelen in zo'n korte periode, dan weet je dat er interesse komt", reageert Andries Jonker, trainer en technisch directeur van Telstar. Kharchouch kon in de winterstop al naar Sparta, maar Telstar hield een transfer toen tegen. Jonker: "Het is nu aan Reda om de voetbalwereld te laten zien dat hij het ook op een hoger niveau aankan.”

Pieter de Waard, algemeen directeur in Velsen-Zuid, is Kharchouch dankbaar voor een 'geweldig seizoen'. "Wij laten de Marokkaanse Zlatan met weemoed gaan. Kharchouch wordt een nog groter fenomeen bij Sparta. Spitsengoals maakt hij niet. Alleen beauties en meestal zelf gecreëerde schoonheden. Los daarvan is Reda een voorbeeld voor arm en rijk."

Kharchouch maakte vorig seizoen de overstap van derdedivisionist OFC naar Telstar en scoorde twintig keer in de Keuken Kampioen Divisie. Ook in de KNVB Beker maakte de spits indruk met zijn goede spel en goal tegen Ajax.