Overmars staat achter hard statement: 'Maar misschien meer geduld moeten tonen'

Overmars staat achter hard statement: 'Maar misschien meer geduld moeten tonen'

22-06-2020 14:15 Laatste update: 14:37
71

Ajax-directeur Marc Overmars staat nog steeds achter zijn harde uitspraken aan het begin van de coronacrisis over het stilleggen van de Eredivisie. De beleidsman pleitte al snel voor het vroegtijdig stoppen van de competitie en heeft daar geen spijt van, ook nu er in andere landen weer gevoetbald wordt.

"Of het allemaal verstandig is geweest, weet ik niet", zegt Overmars bij Ajax TV over zijn veelbesproken interview in De Telegraaf. "Maar op dat moment sprak ik me uit als speler en als bestuurder voor alle clubs. Iedereen wilde duidelijkheid. In al die andere landen wordt er nu gevoetbald puur voor de tv-gelden. Zo zie ik het. Die nood was bij ons niet zo hoog. Hier zijn de bedragen anders."

Overmars staat nog steeds achter zijn woorden, die niet door alle partijen gewaardeerd werden. Clubs als FC Utrecht trapten op de rem, omdat ze eerst wilden onderzoeken of een herstart mogelijk was. "Ik sta er nog helemaal achter", aldus Overmars. "Ik zou hetzelfde weer doen. Maar misschien had ik even misschien meer geduld moeten tonen, of moeten overleggen. Voor mij was dat het moment dat ik dacht: ik ben het een beetje zat. Iedereen praat erover, en niemand doet iets."

Overmars was in het interview kritisch op de trage besluitvorming bij clubs en vooral de KNVB. "Ik heb er gewoon moeite mee hoe het gaat", zei hij begin april in De Telegraaf. "Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus."