Lukkien over Derksen: Heeft het recht om te zeggen wat hij wil

Lukkien over Derksen: "Heeft het recht om te zeggen wat hij wil"

22-06-2020 14:51
195

FC Emmen-trainer Dick Lukkien heeft zich uitgesproken over de rel rond Johan Derksen. De coach zegt dat hij de analist van Veronica Inside niet ziet als een racist.

Derksen is het middelpunt van een nationale discussie geworden na zijn opmerking waarin hij rapper Akwasi vergeleek met Zwarte Piet. Inmiddels hebben de Oranje-internationals laten weten Veronica Inside te gaan boycotten. "Ik zie Derksen niet als racist", zegt Lukkien in het Dagblad van het Noorden. "Hij discrimineert wel, maar niet op basis van huidskleur of ras. Ik heb de uitzending ook gezien. De grap die hij maakte is niet van een niveau dat mensen er blij van worden, dat kan. Het was geen geslaagde grap, een verkeerde timing. Maar hij heeft het recht om te zeggen wat hij wil."

Lukkien vindt het wel goed dat er nu over racisme gediscussieerd wordt. "Het is hartstikke goed dat we dit aan de kaak stellen. Sommige mensen hebben nog altijd het idee dat racisme bijna niet voorkomt, maar dat is dus niet zo. We moeten dit probleem aan de kaak stellen en het hoofd bieden", aldus de Emmen-coach.

Emmen-speler Anco Jansen vindt dat mensen zich niet zo druk moeten maken. "Of dat nou over donkere of blanke mensen gaat, iedereen komt weleens aan de beurt. Ik lig er in ieder geval niet wakker van als ze wat over mij zouden zeggen."