Verrassend: Ajax haalt Stekelenburg terug naar Amsterdam

Verrassend: Ajax haalt Stekelenburg terug naar Amsterdam

22-06-2020 15:00 Laatste update: 15:16
196

Maarten Stekelenburg keert terug naar Ajax. De 37-jarige doelman komt transfervrij over van Everton en tekent een contract dat op 1 augustus ingaat en loopt tot en met 30 juni 2021.

Stekelenburg lijkt bij Ajax als stand-in van André Onana of een andere eerste doelman te gaan fungeren. "Maarten Stekelenburg is niet alleen een bekende naam, maar ook een keeper die we hier goed kunnen gebruiken", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de website van Ajax. "Bruno Varela is terug naar Portugal. Het is de bedoeling dat Dominik Kotarski wordt verhuurd, zodat hij veel wedstrijden op het hoogste niveau kan gaan keepen. Wij hebben veel vertrouwen in hem."

Stekelenburg speelde eerder van 2002 tot tot 2012 in het eerste elftal van Ajax. Daarna kwam hij uit voor AS Roma, Fulham, Monaco, Southampton en Everton. "Maarten weet door de gesprekken die we voerden waar hij aan toe is en wordt vanaf augustus 1 van de 3 keepers in de A-selectie", zegt Overmars. "Ik denk dat hij kwaliteit toevoegt op het veld en gezien zijn leeftijd en ervaring ook gaat zorgen voor een nog betere balans in onze selectie.

Ook sc Heerenveen en Sparta hadden interesse in Stekelenburg, maar kwamen al snel tot de conclusie dat de eisen van de keeper te gortig waren.