Stekelenburg terug naar Nederland: Ik hoopte eigenlijk maar op één club

Stekelenburg terug naar Nederland: "Ik hoopte eigenlijk maar op één club"

22-06-2020 15:14
53

Maarten Stekelenburg kan niet wachten om na negen seizoenen weer terug te keren bij Ajax. De doelman hoopte de afgelopen maanden stiekem al op een rentree in Amsterdam.

Stekelenburg zal als ervaren back-up achter de eerste doelman gaan fungeren. Door het vertrek van Bruno Varela en de aanstaande verhuur van Dominik Kotarski was Ajax nog op zoek naar een stand-in. "Uiteraard ben ik heel erg blij dat ik kan terugkeren bij Ajax, de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Als gezin wilden wij sowieso dit jaar terug naar Nederland en ik hoopte daarbij eigenlijk maar op één club", zegt de keeper, die op 1 augustus overkomt van Everton, op de website van Ajax.

"Na goede gesprekken met Marc Overmars en Erik ten Hag was het voor mij daarom snel duidelijk", vervolgt Stekelenburg. "Ik heb er veel zin in en kijk er dan ook erg naar uit. Bij Everton maak ik het seizoen in Engeland af, daarvoor heb ik recent mijn aflopende contract met een paar weken verlengd. Daarna keer ik zo spoedig mogelijk terug naar Amsterdam zodat ik bij Ajax in augustus kan starten."