Rutte hekelt 'doorgesnoven hooligans' van vermoedelijk Feyenoord en ADO Den Haag

Rutte hekelt 'doorgesnoven hooligans' van vermoedelijk Feyenoord en ADO Den Haag

22-06-2020 16:13 Laatste update: 22:37
279

'Fans van vermoedelijk Feyenoord en ADO Den Haag' kwamen zondag op de demonstratie van de actiegroep Viruswaanzin af, schrijft de NOS. De groep demonstreerde tegen de coronamaatregelen. Premier Mark Rutte maakt gehakt van de relschoppers.

Rutte heeft begrip voor iedereen die zondag op het Malieveld in Den Haag demonstreerde, maar de 'doorgesnoven hooligans' worden afgemaakt door de premier. De NOS denkt dat supporters van Feyenoord en ADO de demonstratie bewust hebben verstoord. 

"We moeten echt onderscheid maken tussen mensen die uit bezorgdheid voor hun vrijheden protesteren", citeert de NOS Rutte. "Die hebben het volste recht, net als bij de demonstraties tegen racisme en discriminatie. Maar als ik me baseer op de televisiebeelden dan zaten er gisteren ook halve garen tussen." Rutte spreekt van 'doorgesnoven hooligans'. 

Rutte snapt dat de bevolking van de maatregelen af wil. "Maar juist omdat we ons aan de 1,5 meter en de andere basisafspraken houden hebben we zo weinig besmettingen. Als we ons niet meer aan de regels houden is het virus weer heel snel terug."