Paris Saint-Germain en Cavani niet in harmonie uit elkaar: 'Het is laag'

Paris Saint-Germain en Cavani niet in harmonie uit elkaar: 'Het is laag'

22-06-2020 18:48
21

Edinson Cavani en Paris Saint-Germain lijken niet in goede harmonie uit elkaar te gaan. De Uruguyaan heeft een aanbod om zijn aflopende contract met twee maanden te verlengen geweigerd. Daardoor maakt hij het Champions League-seizoen niet af. Overigens maakt ook Thomas Meunier geen gebruik van het aanbod. Hij is op weg naar Borussia Dortmund.

Volgens de entourage van Cavani wil hij zich focussen op een nieuw avontuur. Maar een insider van PSG verklaart dat dat er niets mee te maken heeft. De clubleiding is verbolgen over zijn vertrek en voelt zich in de steek gelaten.

Wedden

Meer odds

"Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi heeft hem altijd gesteund, zoals je dat doet met werknemers", zegt een anonieme bron tegen RMC Sport. "Hij heeft altijd achter hem gestaan. Hij had een aanbod om zijn contract voor twee maanden te verlengen tegen hetzelfde salaris én kans op het winnen van de Champions League, maar hij kiest voor een vertrek. Het is laag."

"Nu vertrekt hij transfervrij", laat een ander weten. "Het fysieke argument (dat hij geblesseerd kan raken, red.) is onzin. Het is een principekwestie. Edi wilde graag een contractverlenging, maar die heeft hij niet gekregen."

Het klopt dat Cavani en PSG met elkaar in gesprek waren over een nieuw contract, maar beide partijen wisten geen akkoord te bereiken. De spits hoopte op een winterse transfer naar Atlético Madrid, daar ging de club juist weer voor liggen. Sindsdien is de relatie tussen club en speler niet meer wat het is geweest.