Transfer voor Oranje Leeuwin van PSV Vrouwen: nieuw avontuur bij Bordeaux

Transfer voor Oranje Leeuwin van PSV Vrouwen: nieuw avontuur bij Bordeaux

22-06-2020 19:25 Laatste update: 19:27
5

Katja Snoeijs vertrekt na dit seizoen bij het vrouwenelftal van PSV. De Oranje Leeuwin heeft een contract getekend bij het vrouwenelftal van FC Girondins de Bordeaux, de nummer drie van de Franse vrouwencompetitie.

Dat maakt PSV via de officiële kanalen bekend. Snoeijs wordt maandagavond gepresenteerd in Zuid-Frankrijk. De aanvalsleider bij PSV Vrouwen kwam in 2018 over van VV Alkmaar en had op dat moment al twee keer de topscorerstitel in de Eredivisie Vrouwen in de wacht gesleept. Snoeijs kwam naar Eindhoven om de titel te pakken, maar dat lukte haar niet.

De reserve-aanvoerder van PSV Vrouwen maakte 39 doelpunten in 44 wedstrijden en wist de verwachtingen in Eindhoven dus meer dan waar te maken. Inmiddels heeft Snoeijs ook haar debuut bij de Oranje Leeuwinnen gemaakt. Snoeijs eindigde in haar laatste jaar met de PSV Vrouwen op de eerste plaats, maar het seizoen kon helaas niet uitgespeeld worden in verband met het coronavirus. De 23-jarige spits gaat proberen haar ontwikkeling volgend seizoen door te zetten in Bordeaux.