Overmars is hoopvol: 'Sluit niet uit dat Onana nog een jaartje bij Ajax blijft'

Overmars is hoopvol: 'Sluit niet uit dat Onana nog een jaartje bij Ajax blijft'

22-06-2020 20:12 Laatste update: 20:25
35

Marc Overmars is nog altijd hoopvol dat André Onana bij Ajax blijft. De doelman van de Amsterdammers staat in de belangstelling van Europese topclubs, maar volgens de directeur voetbalzaken van Ajax is een transfer nog allerminst zeker.

De huidige situatie op de wereldwijde transfermarkt vergroot de kans dat de Kameroener in Amsterdam zal blijven. "Hij voldoet aan onze normen: hij heeft prijzen gewonnen, is beter geworden en hij is klaar voor de volgende stap", legt Overmars uit in een groot interview op Ajax TV. "Maar ik sluit echt niet uit dat hij nog een jaartje blijft."

Spelers die in de belangstelling staan, zoals bijvoorbeeld Onana, worden door Ajax op de hoogte gehouden. "Dat gaat allemaal in overleg met de speler, de meesten begrijpen ook wel dat we ze niet voor een appel en een ei kunnen laten gaan. We weten dat clubs in de wachtsituatie zitten, wij kunnen niet wachten tot pak hem beet 30 augustus. Er komt een keer een limiet dat we zeggen: nu kunnen we je niet meer laten gaan."