Ajax denkt mee met Tagliafico: 'Als die kans er is, mag je hem dat niet ontnemen'

Ajax denkt mee met Tagliafico: 'Als die kans er is, mag je hem dat niet ontnemen'

22-06-2020 20:20 Laatste update: 20:26
36

Nicolás Tagliafico krijgt van Ajax de mogelijkheid om bij een goed bod te vertrekken. Directeur voetbalzaken Marc Overmars begrijpt dat de Argentijnse linksback aan een transfer denkt en wil daar, als het er van komt, aan meewerken.

Overmars laat weten dat hij het standpunt van Tagliafico begrijpt. "Met Nico (Tagliafico, red.) kom je ook op de leeftijd dat ik snap dat hij een keer een stap wil maken", zegt de gewezen vleugelaanvaller en technisch verantwoordelijke van Ajax in een groot interview op Ajax TV. "Dat is het meedenken. Als die kans er dan is, dan vind ik dat je hem dat niet mag ontnemen. Als de voorwaarden voor alle partijen goed zijn."

Samen met algemeen directeur Edwin van der Sar probeert Overmars zich vaak te verplaatsen in de Ajacieden. "Iedere speler heeft ook zijn eigen verhaal. Ik denk dat Ajax maar al te goed probeert mee te denken. Dat komt mede omdat Edwin (van der Sar, red.) en ikzelf een carrière hebben gehad."

"Wij weten hoe ze denken en doen. Soms botst dat weleens. We zeggen weleens tegen elkaar: vroeger toen wij speler waren was het ook niet zo makkelijk geweest. Het is de juiste balans vinden", sluit Overmars af.