Ajax dacht aan terugkeer Vertonghen: 'Maar we hebben andere keuzes gemaakt'

Ajax dacht aan terugkeer Vertonghen: 'Maar we hebben andere keuzes gemaakt'

22-06-2020 20:35 Laatste update: 20:37
55

Ajax heeft de komst van Jan Vertonghen overwogen, maar besloten om een transfer niet in gang te zetten. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, wil met Sven Botman en Lisandro Martínez een andere weg inslaan.

De Belgische verdediger van Tottenham Hotspur zou als centrumverdediger bij Ajax actief kunnen zijn, maar daar heeft trainer Erik ten Hag al voldoende mogelijkheden. "Ik heb met de agent van Vertonghen gesproken, maar we hebben andere keuzes gemaakt", laat Overmars weten in een interview op Ajax TV. "We hebben ook vertrouwen in Sven Botman en Lisandro Martínez kan op linksback spelen. Jan is denk ik geen linksback meer."

De Amsterdammers hebben veel vertrouwen in Botman, die het afgelopen seizoen indruk maakte in Friesland en dat door moet zien te zetten in de Johan Cruijff Arena. "Botman is natuurlijk opgegroeid bij Ajax. Het is een speler die echt vanaf zijn achtste of negende bij Ajax zit en een hele goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Wij vonden het interessant om hem terug te nemen van Heerenveen."