Reactie van Derksen: 'Ik heb een verkeerde grap gemaakt, die werd uitvergroot'

Reactie van Derksen: 'Ik heb een verkeerde grap gemaakt, die werd uitvergroot'

22-06-2020 20:58 Laatste update: 21:08

Johan Derksen neemt zijn uitspraken over Akwasi niet terug. De analist van Veronica Inside geeft aan dat hij een 'verkeerde grap' heeft gemaakt, maar dat hij naar zijn mening wel het recht had om op de uitspraken van Akwasi te reageren.

"Ik had nog nooit van Akwasi gehoord", begint Derksen tijdens Veronica Inside. "Ik zag hem op De Dam heel emotioneel schreeuwen. Hij riep op tot agressie en geweld: dat vond ik vreemd. Het was een vredige demonstratie en dan gaat zo'n man schreeuwen. (...) Hoe is het mogelijk dat iemand zo'n demonstratie kaapt om de hele avond te verstieren?"

Derksen deed een uitspraak over Akwasi, die vervolgens breed werd uitgemeten op social media. Dat was niets anders dan een grap, zo geeft Derksen aan. "Toen de Zwarte Piet in beeld kwam heb ik heel cynisch gevraagd of het niet Akwasi was. Dat was alles. In dit programma hebben we meningen, maar we hebben ook grappen."

Verkeerde grap
Wel geeft Derksen aan dat het een 'verkeerde grap' was. "Ik kan niet zeggen dat het een goede grap was als ik de media gevolgd heb. Ik heb een verkeerde grap gemaakt, maar die werd uitvergroot en werd een nationale rel. Akwasi roept op tot geweld en dat wordt geaccepteerd. Dat vind ik gek."

"Het werd creatief geknipt en op internet gezet", vervolgt Derksen. "De uitzending was maandag en daarna reageerde niemand. De mensen die de uitzending niet gezien hebben reageren op een fragmentje op Facebook. Dan wordt het ineens een rel." Derksen neemt zijn woorden dan ook niet terug. "Ik vind dat ik het volste recht had om wat te zeggen over het gedrag van Akwasi. Als hij wit geweest was, had ik dezelfde grap gemaakt", sluit de analist af.

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.