'KNVB neemt plan Van der Sar mee: tóch geen bekerronde voor Eredivisie-start'

'KNVB neemt plan Van der Sar mee: tóch geen bekerronde voor Eredivisie-start'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2020 om 06:53di 23-06-2020 om 06:53

Het idee van Ajax-directeur Edwin van der Sar zal meegenomen worden in de Eredivisie-planning voor het seizoen 2020/2021, melden Voetbal International en De Telegraaf. De oud-doelman stelde voor om topwedstrijden en regionale derby's zo veel mogelijk in de tweede seizoenshelft – wanneer de stadions waarschijnlijk weer voor honderd procent gevuld mogen worden – in te plannen.

Het nieuwe Eredivisie-seizoen zal in het weekend van vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september aanvangen, klinkt het. Het Algemeen Dagblad berichtte onlangs dat er eerst een bekerronde ingepland zou worden, voordat de reguliere competitie begon: dat idee lijkt nu echter van de baan.

Volgens VI zal er ook geen voetbal tussen Kerstmis en Oud & Nieuw zijn, zoals onlangs wel gesuggereerd werd: de laatste speeldag voor de winterstop zal op woensdag 23 december zijn. De tweede seizoenshelft zal volgens de plannen beginnen in het weekend van 8, 9 en 10 januari 2021 en doorlopen tot zondag 16 mei, ruim op tijd voor het uitgestelde EK.

Het seizoen 2020/2021 zal bomvol wedstrijden zitten. In het eerste weekend van september – nog vóór de Eredivisie-start – worden er al interlands gespeeld en de Europese voorrondes beginnen eind augustus al. Tussen oktober en december worden de Champions League- en Europa League-voorrondes afgewerkt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws