Update: Dessers-deal 'niet van tafel, maar er is ook geen witte rook'

Update: Dessers-deal 'niet van tafel, maar er is ook geen witte rook'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2020 om 07:05di 23-06-2020 om 07:05

Laatste update: dinsdag 23 juni 2020 om 12:00di 23-06-2020 om 12:00

Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers gaat de Nederlandse velden verlaten. Racing Genk bereikte maandagavond een akkoord met Heracles Almelo en heeft een contract voor vier seizoenen klaarliggen, meldt Het Laatste Nieuws.

Genk en Heracles waren wekenlang met elkaar in gesprek. De nummer 8 van de Eredivisie wilde aanvankelijk zes miljoen euro voor Dessers, een bedrag waar de Belgen aanvankelijk niet aan wilden voldoen: nu is Heracles toch akkoord gegaan met een transfersom van vier miljoen euro, meldt HLN.

Voor Dessers lonkt nu – na vier jaar bij NAC Breda, FC Utrecht en Heracles – een terugkeer in zijn geboorteland. Naar verwachting blijft hij nog één week meetrainen met Heracles en zal de transfer daarna wereldkundig gemaakt worden.

De 25-jarige Leuvenaar heeft het seizoen van zijn leven achter de rug: Dessers was goed voor vijftien Eredivisie-treffers en eindigde samen met Feyenoord-collega Steven Berghuis bovenaan de topscorerslijst.

Update: Heracles Almelo en RC Genk hebben nog geen definitief akkoord bereikt over de transfer van Cyriel Dessers. Dat laat technisch directeur Tim Gilissen weten aan Tubantia. "Het is niet van tafel, maar er is nog geen witte rook", aldus Gilissen. Volgens Het Laatste Nieuws zou Heracles akkoord zijn gegaan met een bod van vier miljoen euro uit België. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws