'Ik was al rond met NAC, ook financieel, maar toen werd Hyballa alsnog aangesteld'

'Ik was al rond met NAC, ook financieel, maar toen werd Hyballa alsnog aangesteld'

23-06-2020 07:45
40

Ruud Kaiser heeft een opmerkelijke onthulling gedaan over NAC Breda. De 59-jarige Amsterdammer gaat komend seizoen aan de slag bij Achilles '29, maar had bijna bij NAC Breda gewerkt.

De West-Brabanders zetten Ruud Brood rond de jaarwisseling aan de kant en gingen op zoek naar een opvolger: dat werd uiteindelijk Peter Hyballa, hoewel Kaiser zich al rijk had gerekend. "Ik kreeg een telefoontje van Van Den Abbeele. Ik was verbaasd. Jullie zijn toch met Hyballa bezig?", vertelt de oud-trainer van onder meer Dynamo Dresden en FC Den Bosch aan BN DeStem. "Dat was ook zo, maar de directie had van de raad van commissarissen de opdracht om verder te kijken."

Kaiser kreeg zelfs een officiële aanbieding. "Tom (technisch manager Tom Van den Abbeele, red.) zei: kan je daarmee leven? Wauw, dacht ik, daar kan ik zeker mee leven. Een paar dagen later zag ik plotseling dat Hyballa alsnog was aangesteld." De RvC had ingegrepen, kreeg Kaiser later te horen. "Ga maar terug naar Hyballa, kreeg de directie te horen. Ik was rond met NAC, ook financieel dus. Alleen de RvC moest nog ja zeggen. Normaal een formaliteit, niet bij NAC."

Diezelfde Hyballa deed afgelopen week een hoop stof opwaaien door zich openlijk tegen het beleid van Van den Abbeele te keren. De Nederlands-Duitse trainer heeft maandag gesproken met NAC-directeur Mattijs Manders.