Breaking news

Tegenvaller voor FC Groningen: Robben mist wedstrijd tegen PSV

Veronica Inside trekt drie keer zoveel kijkers: alleen NOS Journaal 'scoort' beter

Veronica Inside trekt drie keer zoveel kijkers: alleen NOS Journaal 'scoort' beter

Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2020 om 07:59di 23-06-2020 om 07:59

Laatste update: dinsdag 23 juni 2020 om 08:14di 23-06-2020 om 08:14

De maandagavonduitzending van Veronica Inside kon op heel wat publieke belangstelling rekenen. Volgens de gegevens van Stichting Kijkonderzoek hebben er ruim 1,7 miljoen belangstellenden ingeschakeld voor de omstreden voetbaltalkshow op Veronica, die na het NOS Journaal het best bekeken tv-programma van de maandag was.

Veronica Inside stond de hele week al in het middelpunt van de belangstelling. Tijdens de uitzending van maandag 15 juni – gadegeslagen door ruim 600 duizend kijkers – bezigde Johan Derksen controversiële teksten over rapper Akwasi en de anti-racismeprotesten in Nederland. Deze uitlatingen leidden tot een storm van kritiek: een aantal adverteerders trok zich terug en de spelers van het Nederlands elftal kondigden een boycot af.

Maandagavond werd de VI-tafel uitgebreid met advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Presentator Wilfred Genee en sidekicks Derksen, René van der Gijp en Wim Kieft gingen de dialoog aan met hun gasten, maar Derksen wenste niet door het stof te gaan. "Ik heb een verkeerde grap gemaakt, maar die werd uitvergroot en werd een nationale rel", liet hij weten. "Ik vind dat ik het volste recht had om wat te zeggen over het gedrag van Akwasi."

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Bekijk het laatste nieuws