Einde profcarrière na uniek rondje Overijssel: 'Door als prof of verder kijken?'

Einde profcarrière na uniek rondje Overijssel: 'Door als prof of verder kijken?'

23-06-2020 09:58
17

Alexander Bannink tekende afgelopen zomer bij Go Ahead Eagles en zorgde daarmee voor een primeur op de Nederlandse voetbalvelden: de oud-speler van onder meer FC Twente, Heracles Almelo en PEC Zwolle heeft alle vier de profclubs uit Overijssel gediend. Anno 2020 zit zijn profloopbaan er echter op.

Bannink loopt uit zijn contract bij Go Ahead en maakt nu wéér een transfer binnen Overijssel: Derde Divisie-club HSC '21 uit Haaksbergen wordt zijn nieuwe club. "HSC had een goed verhaal en wilde me er heel graag bij hebben. Het is een mooie club en lekker in de buurt", vertelt de dertigjarige middenvelder uit Oldenzaal aan TC/Tubantia.

Aanvankelijk had Bannnink nog gehoopt op een vervolg van zijn profcarrière, al dan niet in het buitenland. De middenvelder ging echter twijfelen toen de transfermarkt maar niet op gang kwam. "Hoe langer het duurde, hoe meer ik ging nadenken. Wilde ik per se door als prof, de wereld waar ik al een groot deel van mijn leven verbleef? Of was het tijd om verder te kijken in de maatschappij en een studie op te pakken?"

In principe zou hij nog onder zijn deal met HSC uit kunnen komen, mocht er een profclub zijn die zich voor 1 augustus nog aandient. "Maar daar ga ik, ook vanwege mijn leeftijd, niet van uit." Voor Bannink is zijn loopbaan in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie – die hem ook bij De Graafschap en FC Emmen bracht – een gesloten boek. "Ik kan, hoewel ik lang niet bij elke club zeker was van een basisplek, terugkijken op een mooie profcarrière. Hoogtepunt was toch wel de promotie met Emmen naar de Eredivisie."