Fer: 'De manier waarop zij hun boosheid uiten is schandalig en onacceptabel'

Fer: 'De manier waarop zij hun boosheid uiten is schandalig en onacceptabel'

23-06-2020 10:20 Laatste update: 10:34

Leroy Fer is op Instagram racistisch bejegend na een reactie op een post van Memphis Depay. De middenvelder van Feyenoord heeft een van de beledigingen openbaar gemaakt op Instagram.

Memphis plaatste maandagavond een foto van Johan Derksen als clown en Fer reageerde daarop met 'hahahaha'. De inbox van de Feyenoorder stroomde vervolgens vol met racistische beledigingen. 'Dat ik ze boos maak kan ik niet begrijpen, maar ik kan ermee leven', schrijft Fer. 'Maar de manier waarop zij hun boosheid uiten, op racistische wijze, is schandalig en onacceptabel.'

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haters will say it’s photoshopped. 🤡

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Fer heeft de maker van een van de opmerkingen ('Kanker zwart joekel') onherkenbaar gemaakt. De middenvelder roept op tot redelijkheid. 'Ik ben niet uit op wraak. Ik wil jullie laten zien dat racisme bestaat in de wereld, in Nederland. Die realiteit wil ik onder ogen brengen.'

'Mensen die wel tot rede vatbaar zijn en dit gedrag niet kunnen vinden: pak die wortels van racisme aan. Bestrijd racisme. Niet met geweld, maar door racistische uitspraken en gedrag te veroordelen. Spreek je uit. Er is nog een hele lange weg te gaan, maar iedere stap richting het aanpakken van dit probleem is een overwinning', aldus de middenvelder van Feyenoord, die aan zijn laatste contractweek in Rotterdam begint. Het is nog onduidelijk of hij zijn verbintenis bij Feyenoord gaat verlengen.

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.