Overmars schrapt naam van lijst: Is een schaduwspits en die hebben we niet nodig

Overmars schrapt naam van lijst: "Is een schaduwspits en die hebben we niet nodig"

Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2020 om 11:37di 23-06-2020 om 11:37

Jonathan David staat niet op het lijstje van Ajax-directeur Marc Overmars. Volgens de beleidsman past de aanvaller van AA Gent niet in het spel van de Amsterdammers.

David, die op weg lijkt naar de Bundesliga, wordt al maanden in verband gebracht met Ajax. "Als ik alles moet geloven, dan hebben we geen Ajax 1, maar Ajax 10", zegt Overmars bij AjaxTV. "Deze speler uit België is hartstikke goed, maar speelt niet als een echte nummer 9. Hij is geen spits. Hij is een schaduwspits. En die hebben wij niet nodig."

Overmars is ook niet nadrukkelijk op zoek naar een opvolger van Hakim Ziyech. "Dat hoeft niet per se", zegt de directeur. "We kunnen ook op een andere manier gaan spelen. En vergis je niet: Antony zit heel erg in de buurt van Hakim. Hij is een linkspoot en heeft een steekpass. Dus laten we eens kijken hoe dat zich ontwikkelt."

Overmars kijkt uit naar de komst van de 'grote aankoop'. "We hebben een perfecte situatie voor Antony. Hij kan vanaf de rechterkant, de linkerkant en vanaf tien spelen. We geven hem de tijd om aan Nederland te wennen. Ik ben zelf ook heel benieuwd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax nog een Ziyech-opvolger aantrekken?

Ja
42%
Nee
58%
(2722 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws