Smit: 'Op de dag van Ajax-thuis zat mijn nek vast, ik ben toen bij PSV behandeld'

Smit: 'Op de dag van Ajax-thuis zat mijn nek vast, ik ben toen bij PSV behandeld'

23-06-2020 13:15
8

Willem II mag komende zomer voor het eerst sinds vijftien jaar weer Europa in. Arvid Smit was er in 2005 bij toen de Tricolores de finale van de KNVB Beker bereikten en vervolgens in de toenmalige UEFA Cup mochten spelen.

Op 21 april 2005 was het feest in Tilburg, nadat de halve bekerfinale tegen Ajax werd gewonnen. Smit deed negentig minuten mee, al leek dat er vooraf niet in te zitten. "Ik weet nog dat ik op de wedstrijddag wakker werd en dat mijn nek helemaal vast zat. In overleg met Willem II heb ik me gemeld bij PSV, dat me dat seizoen verhuurde aan Willem II", aldus de 39-jarige oud-middenvelder in gesprek met ELF Voetbal. "Daar ben ik toen behandeld om vervolgens negentig minuten met pijnstillers te spelen."

Willem II verloor uiteindelijk met 0-4 in de finale tegen landskampioen PSV, maar mocht toch Europa in. Het Europese seizoen 2005/2006 bleef beperkt tot twee wedstrijden tegen AS Monaco, dat amper één jaar daarvoor nog in de Champions League-finale had gestaan. "Daar was Patrice Evra de linksback en stond Maicon op rechtsback. In de spits liep ook nog eens Emmanuel Adebayor. Als je die namen achteraf ziet, dan hadden zij natuurlijk een aardige ploeg met spelers die het echt hebben gemaakt", aldus Smit.