Twente 'extra hard getroffen' door coronacrisis: achttien ontslagen in Enschede

Twente 'extra hard getroffen' door coronacrisis: achttien ontslagen in Enschede

23-06-2020 18:17 Laatste update: 18:28
152

FC Twente moet hard ingrijpen door de coronacrisis. De Enschedese club heeft afscheid genomen van achttien werknemers, zo wordt dinsdag bekendgemaakt.

"Het is verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van al deze hardwerkende en toegewijde medewerkers van de club", reageert algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubsite. "Na eerdere ontslagrondes in 2015 en 2018 hoopten we hier eigenlijk van gevrijwaard te blijven en dachten we alweer aan een beetje groei, maar door de corona-uitbraak is alles anders."

Van der Kraan geeft toe dat Twente zwaar wordt getroffen. "Daar we het stadion in eigen beheer hebben en ook de horeca, worden we nog eens extra hard getroffen. Door het coronavirus heeft de club sinds maart van dit jaar geen supporters in De Grolsch Veste kunnen ontvangen en de komende maanden zal dat niet veranderen. FC Twente loopt hierdoor met name op het gebied van catering veel inkomsten mis."

"Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen", aldus Van der Kraan. "Dat er de komende weken noodzakelijkerwijs wel nieuwe spelers komen, maakt het voor betrokkenen wel extra moeilijk. Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers."

Twente is na FC Groningen de tweede Eredivisie-club die noodgedwongen werknemers moet ontslaan.

Hoofdscout ook ontslagen
Hoofdscout Evert Bleuming is één van de achttien werknemers die moet uitzien naar een nieuwe baan, meldt RTV Oost. Hij werd in 2015 ook al eens slachtoffer van een ontslagronde. Bleuming ging daarop aan het werk bij FC Utrecht, maar hij keerde in 2018 terug bij de Tukkers.