'VVV staat open voor transfer van basisspeler Pachonik en hoopt op miljoen'

'VVV staat open voor transfer van basisspeler Pachonik en hoopt op miljoen'

23-06-2020 19:04
7

VVV-Venlo staat open voor een vertrek van Tobias Pachonik. De 25-jarige vleugelverdediger moet geld in het laatje brengen, zodat de Limburgse club zelf nog de transfermarkt op kan. Dat meldt de Limburger dinsdagavond.

VVV wil de selectie verder aanvullen, maar daar is wel een uitgaande transfer van Pachonik voor nodig. Technisch manager Stan Valckx hoopt op een bedrag dat 'richting de één miljoen euro gaat', bevestigt hij aan de regionale krant. De Duitser kwam het voorbije seizoen tot 26 optredens in de Eredivisie, waarin hij één keer scoorde en drie assists gaf.

Ook voor Evert Linthorst is enige belangstelling, maar vooral Pachonik staat er goed op. Nadat hij eerder in verband werd gebracht met Sampdoria, Watford en Wolverhampton Wanderers, dingen nu meer Engelse clubs naar zijn gunsten. "Tobias heeft een uitstekend seizoen gespeeld. Er is concrete interesse van clubs uit het Championship, het tweede niveau in Engeland", vertelt Valckx.

De naam van Pachonik viel ook al eens bij PSV en Feyenoord, maar zijn zaakwaarnemer was daar niet van op de hoogte. De rechtsback ligt nog tot medio 2022 vast in De Koel. VVV moet spelers verkopen, aangezien het spelersbudget is gekrompen van 3,3 miljoen euro naar 2,5 miljoen door de coronacrisis.