Van der Gijp hekelt rol Genee en uit twijfels: 'Zo teleurgesteld in dat ventje'

Van der Gijp hekelt rol Genee en uit twijfels: 'Zo teleurgesteld in dat ventje'

23-06-2020 19:45 Laatste update: 19:57
333

René van der Gijp heeft geen goed woord over voor de 'oncollegiale' Wilfred Genee. Hoewel de presentator inmiddels spijt betuigde en Johan Derksen aangaf door te gaan bij Veronica Inside, denkt Van der Gijp dat er definitief iets is geknapt tussen de drie.

De uitzending van maandag ging niet onopgemerkt voorbij. Derksen ging in discussie met Dries Boussatta naar aanleiding van zijn uitspraken over onder meer rapper Akwasi. Verschillende adverteerders van de voetbaltalkshow trokken zich al terug vanwege zijn racistische uitspraken en ook de Oranje-internationals boycotten Veronica Inside.

"We hebben de uitzending niet voorbereid. Normaal wil Johan wel even van tevoren weten wat er gebeurt. Maar hij was er niet van op de hoogte dat er mensen aan tafel zaten en dat Wilfred ons voor het Joegoslavië Tribunaal zou zetten", zegt Van der Gijp tegen RTL Boulevard. "Je kan er wel van uitgaan dat het klaar is."

De oud-speler van PSV is woest op Genee en stelt dat de kans 'zeer aanwezig' is dat hij in de toekomst niet meer in Veronica Inside te zien is. "Als je je collega's zo laat vallen, zo in de steek laat. Dat is heel slecht. Johan was al na tien seconden weg, ik na twintig. Ik heb Wilfred via WhatsApp laten weten dat dit absoluut niet kan. Johan heeft hem dat ook duidelijk gemaakt."

Volgens Van der Gijp is er 'iets geknapt’. "Dit is niet zo snel oplosbaar. Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje." Ondanks de twijfels van Derksen, maakte Talpa bekend dat de nestor ook volgend seizoen aanschuift bij Veronica Inside. Van der Gijp heeft toch zijn twijfels. "Het komt niet meer goed. We werken twaalf jaar samen, verdienen een vorstelijk salaris en dan ga je ons zo neerzetten, zo van 'ik hoor hier eigenlijk niet bij', zo zijn we niet getrouwd. Dit komt echt niet meer goed."

"We zijn duidelijk klaar met hem en wat ons betreft was gisteren de laatste uitzending", gaat Van der Gijp verder. "Dan gaat-ie maandag maar een show maken met Sneijder en Jansma. Ik sta honderd procent achter Johan. 120, 140, 160 procent zelfs. Dit had nooit mogen gebeuren. Als Johan stopt, stop ik ook. Een ding is zeker: het programma gaat nooit meer hetzelfde zijn. Ik laat me ook nooit meer een uitspraak door hem ontlokken. Ik schaar me achter de oude baas."