Leicester morst opnieuw: Schmeichel keert strafschop van Maupay

Leicester morst opnieuw: Schmeichel keert strafschop van Maupay

23-06-2020 21:00
3

Leicester City is moeizaam uit de coronabreak gekomen. De ploeg van manager Brendan Rodgers verspeelde opnieuw punten tegen een club uit de onderste regionen van de Premier League. Brighton & Hove Albion pakte een punt: 0-0.

Nummer drie Leicester speelde zaterdag al met 1-1 gelijk bij Watford. Ook tegen Brighton hadden The Foxes het moeilijk. Kasper Schmeichel voorkwam zelfs erger. De Deense doelman keerde na een klein kwartier een strafschop van Neal Maupay. Het was een spaarzaam hoogtepunt in een bepaald geen enerverende wedstrijd.

De Brighton-aanvaller vertolkte daarmee overigens opnieuw een hoofdrol. Afgelopen weekeinde ging hij stevig door op Arsenal-doelman Bernd Leno, die daarbij een blessure opliep. In blessuretijd tekende Maupay vervolgens voor de winnende treffer tegen The Gunners.

Davy Pröpper viel een halfuur voor tijd in bij Brighton, dat met het punt tegen Leiceser opnieuw een stap richting handhaving zet. Brighton staat vijftiende met een voorsprong van zes punten op nummer achttien Bournemouth. Leicester blijft derde en heeft voorlopig nog een marge van negen punten op nummer vijf Manchester United.