Update: Ook VI heeft Buijs-nieuws: 'Een van de kandidaten'

Update: Ook VI heeft Buijs-nieuws: 'Een van de kandidaten'

24-06-2020 00:02 Laatste update: 00:00
30

Danny Buijs is in beeld bij het Engelse Birmingham City. Dat meldt boulevardkrant The Daily Mail dinsdag. Birmingham City, waar toptalent Jude Bellingham onder contract staat, breekt na dit seizoen met Pep Clotet.

Buijs is volgens The Daily Mail 'a surprise contender', maar ook Lee Bowyer, Nigel Clough and Chris Hughton zijn in beeld. De 38-jarige Buijs werd twee seizoenen geleden aangesteld als hoofdtrainer van FC Groningen. Daarvoor was hij trainer van de amateurs van Kozakken Boys.

Wedden

Meer odds

De prestaties van Buijs zijn opgevallen in Engeland. Groningen stond in zijn eerste jaar lang onderaan, maar eindigde uiteindelijk als achtste. Dit seizoen werd afgebroken toen Groningen negende stond.

'Buijs heeft indruk gemaakt bij FC Groningen. Hij moest werken met een klein budget en dat spreekt de eigenaren van Birmingham aan', schrijft The Daily Mail over Buijs. Buijs heeft bij Groningen nog een contract tot de zomer van 2022.

Update: Ook Voetbal International meldt dat Buijs in beeld is bij Birmingham City. Hij is een van de kandidaten bij de Engelse club. Nieuwe informatie ten opzichte van het bericht van The Daily Mail heeft het weekblad echter niet.