FC Barcelona komt heel goed weg in slotfase en pakt volle buit

FC Barcelona komt heel goed weg in slotfase en pakt volle buit

23-06-2020 23:55
30

FC Barcelona heeft er 71 minuten over gedaan om zich los te worstelen van Athletic Bilbao. De nummer tien van Spanje mocht hopen op een stunt in Camp Nou, maar ging toch onderuit: 1-0. Ivan Rakitic zorgde voor de verlossing.

Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong hervatte Barcelona de titelrace tegen Bilbao, dat altijd sterk voor de dag komt tegen de Catalanen. Dat was dinsdagavond niet anders. Sterker nog, Bilbao kreeg in de eerste helft de grootste kansen op een goal. De sterk spelende Sergio Busquets maakte een kans van Inaki Williams onschadelijk. Hij kreeg de grootste mogelijkheid. Busquets pakte in de eerste helft geel en mist het duel met Celta de Vigo. Trainer Quique Setién zal voor die wedstrijd moeten puzzelen.

Barcelona stuitte keer op keer op de muur van Bilbao, dat alles op de counter richtte. Maar na zeventig minuten spelen was daar toch de verlossende goal. Een voorzet van Lionel Messi werd eerst niet verzilverd, maar de Argentijn kreeg de bal even later weer voor z'n voeten en bediende de vrijlopende Rakitic, die scoorde. Ook het voorbereidende werk van invaller Riqui Puig verdient alle lof. Nadat Messi een kans op 2-0 kreeg was het verdedigen geblazen voor Barcelona. Bilbao kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en was via invaller Raul García heel dicht bij de 1-1.

Barcelona speelt zaterdag bij Celta, om volgende week dinsdag thuis aan te treden tegen nummer drie Atlético Madrid. Real, dat op doelsaldo bovenaan staat, treft Real Mallorca en Espanyol.