Opvallende move: Boymans (31) verlaat profvoetbal voor Tweede Divisie

Opvallende move: Boymans (31) verlaat profvoetbal voor Tweede Divisie

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 08:23wo 24-06-2020 om 08:23

Laatste update: woensdag 24 juni 2020 om 08:31wo 24-06-2020 om 08:31

Ruud Boymans zet zijn carrière voort bij Quick Boys in de Tweede Divisie. De 31-jarige spits komt over van Almere City en tekent voor één seizoen in Katwijk.

Boymans, oud-speler van onder meer AZ en FC Utrecht, kiest voor een vervolg als amateurvoetballer omdat hij zich ook wil toeleggen op een maatschappelijke carrière. De spits runt samen met vrienden een bedrijf in de evenementenbranche, en die heeft door de coronacrisis ook veel aandacht nodig. "De coronacrisis pakte voor mij niet goed uit. Hierdoor ontstond een nieuwe situatie waarbij ik een keuze moest maken tussen mijn maatschappelijke carrière en een loopbaan als voetballer", aldus Boymans, die net weer fit is na een slepende enkelblessure die hem jaren langs de kant hield.

Aan de gesprekken met Quick Boys hield de spits een goed gevoel over. "Quick Boys wil voetballen en met druk vooruit spelen", zegt Boymans. "Dat spelletje past bij mij. Verder heeft Quick Boys natuurlijk een goede naam in de voetbalwereld met veel supporters die zorgen voor een prachtige ambiance tijdens de wedstrijden. Quick Boys doet niet onder voor heel veel clubs in de Eerste Divisie, vind ik."

Boymans begon zijn carrière bij Fortuna Sittard en speelde in Nederland ook voor VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem II, FC Utrecht en Almere City. In 2016 beleefde hij een kort avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al Shabab.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws