Van der Gijp wil tóch in gesprek met Genee: Hij is er zelf ook van geschrokken

Van der Gijp wil tóch in gesprek met Genee: "Hij is er zelf ook van geschrokken"

24-06-2020 08:32
290

René van der Gijp sluit niet uit dat hij weer gaat aanschuiven bij Veronica Inside. De analist dreigde dinsdag met een vertrek bij het programma vanwege het optreden van Wilfred Genee tijdens de uitzending van maandagavond.

Bij RTL Boulevard vertelde Van der Gijp dinsdag dat hij 'zo teleurgesteld is in dat ventje'. "We zijn duidelijk klaar met hem en wat ons betreft was gisteren de laatste uitzending", aldus 'Gijp'. "Het komt niet meer goed." De Veronica Inside-analisten verwijten Genee dat hij hen in de steek heeft gelaten in het debat rond racisme. 

Bij Shownieuws is Van der Gijp al wat milder. "Ik moet wel zeggen dat het een onhandige manoeuvre is geweest van Wilfred. Maar met een ‘whiskeytje’ en een goede uitleg, zit er nog wel iets in. Hij is er zelf ook van geschrokken", aldus de oud-speler van PSV, die weer met Genee in gesprek gaat.

"We zouden eigenlijk morgen met z'n drieën in Dordrecht iets gaan doen. Ik hoop dat we elkaar daar gelijk weer zien, even overleggen, dat Wilfred ons kan uitleggen wat er mis ging. Zodat we misschien denken: ja, hij heeft het ook verkeerd ingeschat. Hij wilde 'de natie redden'."

Eerder liet Johan Derksen ook weten te twijfelen over zijn toekomst bij Veronica Inside, maar Talpa heeft inmiddels bevestigd dat de analist ook volgend seizoen in het programma te zien is.