Geen ontslag voor Hyballa: coach mag blijven na snoeihard interview

Geen ontslag voor Hyballa: coach mag blijven na snoeihard interview

24-06-2020 08:43 Laatste update: 13:07
25

Peter Hyballa blijft aan als trainer van NAC Breda. De clubleiding laat aan BN DeStem weten dat de coach niet ontslagen wordt na zijn kritische interview van afgelopen zaterdag.

In dat interview haalde Hyballa stevig uit naar technisch manager Tom Van Den Abbeele. "Hij komt met jonge buitenlandse spelers van 18, 19 jaar uit Afrika, Oost-Europa, Frankrijk en België waar intern nog nooit iemand van gehoord heeft", zei de coach onder meer. "Hij biedt ons ook spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. 'Ze komen van grote clubs', zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou?"

"Goed gesprek"
Hyballa heeft inmiddels om de tafel gezeten met algemeen directeur Mattijs Manders. "Het was een goed gesprek", zegt Hyballa tegen BN DeStem. "Op 1 juli sta ik weer op het veld in Zundert, ik heb veel zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Voor overige zaken moet je bij de algemeen directeur zijn." Hyballa heeft maandag ook om de tafel gezeten met Van Den Abbeele, die al maanden onder vuur ligt in Breda, maar nog een contract tot medio 2022 heeft.