Arsenal slaat vier vliegen in één klap: ook David Luiz krijgt nieuw contract

Arsenal slaat vier vliegen in één klap: ook David Luiz krijgt nieuw contract

24-06-2020 09:43 Laatste update: 11:14
28

Arsenal heeft vier vliegen in één klap geslagen: David Luiz, Pablo Mari, Cédric Soares én Dani Ceballos zetten hun handtekening onder een nieuwe deal, maakt de Londense club woensdag bekend.

Luiz beschikte over een aflopend contract en leek na zijn disasterclass tegen Manchester City op weg naar de uitgang, maar heeft tóch bijgetekend in het Emirates Stadium. Hij blijft tot de zomer van 2021. "David is een heel belangrijke speler voor ons. Hij heeft de meeste wedstrijden gespeeld dit seizoen en is belangrijk geweest voor het team, zowel op als naast het veld", reageert technisch directeur Edu Gaspar.

Arsenal gaat ook in zee met Mari. De oud-speler van NAC Breda werd sinds de winterse transferperiode gehuurd van Flamengo en maakt nu voor naar verluidt 15 miljoen euro definitief de overstap en tekent voor vier seizoenen. Hetzelfde geldt voor Cédric, die overkomt van Southampton. De van Real Madrid gehuurde Dani Ceballos blijft tot het einde van het huidige Premier League-seizoen in Londen.

"Ik ben heel blij dat deze spelers ook in de toekomst bij Arsenal spelen", aldus Edu. "Ze maken deel uit van het technische plan dan Mikel Arteta (manager, red.) en ik hebben ontwikkeld en zorgen voor balans binnen het team."