'Wijnaldum stille kracht achter Liverpool-succes, eerste speler op lijstje Klopp'

'Wijnaldum stille kracht achter Liverpool-succes, eerste speler op lijstje Klopp'

24-06-2020 10:50 Laatste update: 10:52
38

Sander Westerveld weet als oud-doelman van Liverpool hoe de inwoners van de Engelse stad toeleven naar de eerste landstitel sinds 1990. Als Liverpool woensdagavond Crystal Palace verslaat, heeft de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum nog maar één zege nodig.

"De hunkering bij de fans is moeilijk met iets te vergelijken", vertelt Westerveld aan De Telegraaf. "We hebben in Nederland een aantal jaar geleden gezien wat het met de Feyenoord-fans deed, toen die na lange tijd (19 jaar, red.) weer kampioen werden. Nu moet je je voorstellen dat het honderd keer zo groot is."

"Liverpool heeft miljoenen fans over de hele wereld en wacht al dertig jaar. Dat is voor een club als Liverpool heel lang. Ze hebben links en rechts genoeg bekers gewonnen, denk aan de Champions League in 2005 en vorig jaar. Echter, als je terug naar de top wil, moet je ook de nationale competitie winnen."

Georginio Wijnaldum wordt volgens hem 'ondergewaardeerd'. "Soms zie je hem niet, maar als je het spel gaat analyseren zie je hoe belangrijk hij is. Hij is echt de stille kracht achter het succes van Liverpool. Tegen Everton zat hij naar mijn idee op de bank, omdat hij werd gespaard. Want volgens Klopp is Gini normaal gesproken de eerste speler die hij op zijn lijstje zet."