Stekelenburg 'maakt verschil' bij Ajax: 'Als Ajax-staf bijzonder op je gemak'

Stekelenburg 'maakt verschil' bij Ajax: 'Als Ajax-staf bijzonder op je gemak'

24-06-2020 11:04
68

Het is een goede zaak dat Maarten Stekelenburg deze zomer terugkeert bij Ajax. Dat stelt Hans Vonk. De oud-keeper is niet verrast door de transfer.

"Ik had de geruchten wel gehoord, dat hij een terugkeer zou maken, maar ik weet niet wat precies de afspraken zijn", reageert Vonk tegenover Ajax Showtime. Stekelenburg wordt vermoedelijk tweede keeper. "Maarten past uitstekend in het profiel van een Ajax-keeper. Hij kent de club. Een bal stoppen en meevoetballen kan hij meer dan prima."

Dat Stekelenburg in oktober 2018 zijn laatste officiële wedstrijd keepte bij Everton, maakt volgens Vonk weinig uit. "Ik kan mij niet voorstellen dat het heel erg is. Het hangt dus ook van zijn rol af. Maarten lijkt mij ook daarom een goede kandidaat. Door de ervaring kan hij op dat gebied het nodige toevoegen. Hij kan dat prima invullen."

"Je zit als technische staf bijzonder op je gemak als je kan terugvallen op een type Maarten Stekelenburg", besluit de voormalig international van Zuid-Afrika. "Het is een goed gevoel dat de kwaliteit op doel ten opzichte van je eerste keeper nauwelijks minder wordt. In dat opzicht maak je het verschil."