SV Ajax wil 'gelijke monniken, gelijke kappen': 'Niemand óf iedereen naar binnen'

SV Ajax wil 'gelijke monniken, gelijke kappen': 'Niemand óf iedereen naar binnen'

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 12:15wo 24-06-2020 om 12:15

De supportersvereniging van Ajax ziet weinig in een gefaseerde heropening van de voetbalstadions per 1 september. De Telegraaf meldde woensdagochtend dat de stadions vanaf die datum weer publiek mogen ontvangen, maar dat de stadions nog niet vol mogen stromen.

'Óf niemand óf iedereen naar het stadion', laat de supportersvereniging van Ajax echter weten bij monde van voorzitter Fabian Nagtzaam."Gelijke monniken, gelijke kappen. De regering heeft duidelijk gezegd dat we het sámen moeten doen. Dan moeten we ook weer samen het stadion in kunnen", laat hij weten aan fansite Ajax Life.

Wanneer stadions maar voor één derde gevuld mogen worden, is dat dus niet mogelijk. Nagtzaam zou het bovendien niet eerlijk vinden ten opzichte van de seizoenkaarthouders. "We kunnen het niet aan de achterban verkopen als de ene seizoenkaarthouder wel naar binnen mag en de ander niet. Wie mag er dan naar bijvoorbeeld Ajax-Feyenoord en wie wordt verwacht bij Ajax-RKC? Dat zijn niet te nemen besluiten."

Nagtzaam pleit dan ook voor een vervroegde proefperiode. "In plaats van per 1 september al per 1 augustus, bij oefenwedstrijden. Door mensen van tevoren te testen, door mondkapjes te verplichten, noem maar op." Als dit zonder problemen verloopt, zouden volle stadions snel weer realiteit kunnen worden, denkt hij. "Dan kunnen we medio september weer met volle stadions starten. Wij zien liever een afschaalmodel (mocht dit nodig zijn) dan een opschaalmodel, bij aanvang van de competitie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws