FC Groningen mag betalingsverplichtingen uitstellen: 'De club doet er echt toe'

FC Groningen mag betalingsverplichtingen uitstellen: 'De club doet er echt toe'

24-06-2020 12:28
59

FC Groningen heeft een succesvol verzoek met betrekking tot de stadionhuur neergelegd bij de gemeente en de stadiondirectie van Euroborg NV, laat de nummer 9 van de Eredivisie weten. De Trots van het Noorden heeft zijn betalingsverplichtingen – aflossing lening, rente daarover en stadionhuur – met één jaar op kunnen schuiven.

FC Groningen heeft veel last gehad van de coronacrisis en zag zich al genoodzaakt om een deel van het kantoorpersoneel te ontslaan. "Toen de ernst van de coronacrisis eenieder duidelijk werd, konden we al snel constateren dat ook FC Groningen het zonder hulp van supporters, sponsors en andere stakeholders heel lastig zou gaan krijgen", laat algemeen directeur Wouter Gudde (foto) weten aan de clubkanalen.

De club zette al een campagne op touw en kreeg daarbij steun van illustere oud-spelers als Virgil van Dijk, Luis Suárez en Erik Nevland. "Nu ook de gemeente zich in positieve zin bereid heeft verklaard ons verlichting te geven, kunnen we alleen maar stellen dat veel mensen in en om de club het heel goed voor hebben met FC Groningen en dat de club er voor veel mensen echt toe doet", aldus de opgeluchte Gudde. "We zijn iedereen die tot nu toe een steentje heeft bijgedragen aan het door de crisis loodsen van de club enorm dankbaar."