Van Stee woedend op Boussatta: 'Wat hij vertelt is pure onzin, echt onzin'

Van Stee woedend op Boussatta: 'Wat hij vertelt is pure onzin, echt onzin'

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 15:15wo 24-06-2020 om 15:15

Henk van Stee is woedend over de uitspraken van Dries Boussatta in de veelbesproken uitzending van Veronica Inside. De oud-international verkondigde volgens de technisch directeur van Sparta 'pure onzin' toen hij terugblikte op zijn vertrek bij AZ in 2001.

Boussatta vertelde dat hij negentien jaar geleden zijn contract bij AZ inleverde omdat hij was gekwetst door voorzitter Dirk Scheringa. "Ik had het beste contract, maar ik heb het voor zijn neus verscheurd. Hij had me zó diep geraakt. Voor mij was het een vorm van racisme", zei hij maandagavond.

Die opmerkingen zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij Van Stee. Hij was destijds trainer van AZ en is verbolgen over het verhaal van Boussatta. "Hij heeft dit al vaker verteld en ik heb nooit gereageerd. Nu een keer wel. Wat hij vertelt is pure onzin. Echt onzin", reageert Van Stee in het Noordhollands Dagblad.

Boussatta besloot volgens Van Stee te vertrekken, omdat hij zijn basisplaats had verloren. "Hij mag allerlei lelijke dingen over me zeggen, dat ik een slechte trainer ben, prima. Maar om Scheringa en mij weg te zetten als racisten, dat slaat werkelijk helemaal nergens op."

"Hier bij Sparta werd er keihard om gelachen. Ze weten allemaal dat het absolute onzin is. Ik haal al jaren de ene allochtone speler na de andere. En over Scheringa kan ik best lelijke dingen zeggen, maar discriminerende of racistische opmerkingen heb ik van hem nooit gehoord."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws