Rutte heeft meer goed nieuws: ook oefenwedstrijden mogen weer

Rutte heeft meer goed nieuws: ook oefenwedstrijden mogen weer

24-06-2020 19:44 Laatste update: 19:47
56

Mark Rutte heeft toegezegd dat clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vanaf 1 juli weer oefenwedstrijden mogen spelen. Vanaf dat moment kan ook volledig getraind worden, zei de minister-president tijdens een persconferentie.

Daarmee komt de overheid tegemoet aan een belangrijke wens van de KNVB. De stap die daarna was voorzien, wedstrijden zonder publiek, kan worden overgeslagen. Rutte maakte namelijk bekend dat fans vanaf 1 september weer welkom zijn in de voetbalstadions, zij het onder strikte voorwaarden. Zo moet de anderhalve meter worden nageleefd en mag er niet gezongen worden. Als dat toch gebeurt, gaan de stadions weer dicht, waarschuwde hij.

De meeste clubs vieren momenteel vakantie en beginnen vanaf medio juli of begin augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op vrijdag 11 september. Daarvoor al speelt het Nederlands Elftal twee wedstrijden in de Nations League in de Johan Cruijff Arena. Ook bij die duels, tegen Polen (4 september) en Italië (7 september), kunnen de tribunes deels gevuld worden.