Vertonghen verrast door 'expliciete' Overmars: 'Daar schrik ik wel van'

Vertonghen verrast door 'expliciete' Overmars: 'Daar schrik ik wel van'

24-06-2020 20:35
39

Jan Vertonghen weet nog niet waar zijn toekomst ligt, maar maakt zich geen zorgen. De 33-jarige Belg keert in ieder geval niet terug bij Ajax. Hij was enigszins verrast door de 'expliciete' directeur Marc Overmars van de Amsterdammers.

Vertonghen heeft een aflopend contract bij Tottenham Hotspur, dat door de coronacrisis met een maandje werd verlengd. "Op mijn leeftijd (33 jaar) moet je pakken wat je kunt pakken", grapt de verdediger in gesprek met Sporza. "Het is een maandje geworden."

Vertonghen staat desondanks voor een vertrek uit Londen, maar een terugkeer naar zijn oud-club Ajax is niet aan de orde. Dat maakte Marc Overmars duidelijk. "Dat is geen ontgoocheling, want dat was al lang duidelijk", zegt Vertonghen. "Alleen komt het nu pas in de media. Ik schrik er wel van dat het zo expliciet wordt gezegd."

"Ajax zal altijd bijzonder zijn voor mij, maar eigenlijk was het op geen enkel moment aan de orde", gaat de Rode Duivel verder. "Ik had zelf al gezegd dat ik niet wil concurreren met mijn goede vriend Daley Blind. Hij doet het daar supergoed."

Nieuwe club
Naar welke club zal Vertonghen dan verhuizen? "Ik kan nu weinig zeggen, maar er beweegt genoeg. Alleen wachten de meeste ploegen af tot de huidige competities uitgespeeld zijn en ze zeker zijn van hun tv-geld. De transfer van Timo Werner naar Chelsea bewijst alvast dat er nog geld genoeg omgaat in de markt. Eens de bal aan het rollen gaat, komt het wel goed", besluit hij.