Manchester United en Martial swingen en delen klap uit aan directe concurrent

Manchester United en Martial swingen en delen klap uit aan directe concurrent

24-06-2020 20:55 Laatste update: 21:02
11

Manchester United heeft een belangrijke zege geboekt op concurrent Sheffield United in de Premier League. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer boekte mede dankzij een hattrick van Anthony Martial een overtuigende zege op Old Trafford: 3-0.

Voor het eerst speelden Paul Pogba en Bruno Fernandes samen op het middenveld en dat wierp zijn vruchten af: United deelde vanaf het eerste fluitsignaal de lakens uit. Sheffield, toch echt een concurrent in de strijd om Europees voetbal, had niets in de melk te brokkelen. Martial sloeg al na zeven minuten van dichtbij toe na een harde voorzet van Marcus Rashford. De bezoekers kwamen er ook daarna niet aan te pas. Rashford liet twee grote kansen onbenut, maar op slag van rust viel de 2-0 alsnog. Opnieuw sloeg Martial toe, ditmaal op aangeven van Aaron Wan-Bissaka.

In de tweede helft zag Solskjaer dat zijn ploeg de touwtjes niet meer uit handen gaf. Sheffield, met invaller Richairo Zivkovic, maakte voor de coronabreak indruk, maar was kansloos. Martial completeerde een kwartier voor tijd zijn hattrick, wederom na een knappe aanval. Na de overtuigende zege staat United vijfde, goed voor een Europa League-ticket. Nummer vier Chelsea heeft echter maar twee punten meer.

Zorgen voor Nederlanders bij Norwich, Bournemouth en Aston Villa
Voor Tim Krul en Norwich City wordt het steeds moeilijker om zich te handhaven in de Premier League. De hekkensluiter ging met 0-1 onderuit tegen Everton. Michael Keane liet Krul kansloos met een kopbal uit een hoekschop. De achterstand op nummer zeventien West Ham United bedraagt zes punten. Ook Bournemouth verkeert in moeilijkheden. Met Nathan Aké als basisspeler en Arnaut Danjuma Groeneveld als invaller werd met 1-0 verloren bij Wolverhampton Wanderers.

Anwar El Ghazi had een basisplaats tijdens het uitduel van Aston Villa bij Newcastle United. De Nederlandse aanvaller toonde zich bedrijvig, maar zijn voorzetten werden niet afgerond. Aan de andere kant sloeg Dwight Gayle wel toe, maar met een rake kopbal redde Ahmed El Mohamady in de slotfase een punt voor Villa, dat echter ook nog altijd onder de degradatiestreep staat.