KNVB heeft ook nieuws na persconferentie Rutte: Eredivisie start medio september

KNVB heeft ook nieuws na persconferentie Rutte: Eredivisie start medio september

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 22:10wo 24-06-2020 om 22:10

De KNVB heeft woensdag gereageerd op de versoepelingen van de coronamaatregelen, die door het kabinet zijn afgekondigd. De plannen voor het nieuwe voetbalseizoen kunnen hierdoor doorgang vinden.

Vanaf 1 juli mag er weer gesport worden, zonder inachtneming van de anderhalve meter afstand. Het betekent dat Eredivisie-clubs na 1 juli zes à acht weken de tijd hebben om toe te leven naar het nieuwe seizoen, zoals gebruikelijk: het Eredivisie-seizoen kan dus in het weekend van 12 en 13 september dus van start gaan.

Sommige spelers beginnen zelfs al iets eerder: de Europese voorrondes – met AZ, PSV Willem II en misschien ook Ajax – worden eind augustus ingepland en in de eerste week van september vinden ook twee interlandrondes plaats. De KNVB moet nog beslissen wanneer de Keuken Kampioen Divisie-jaargang van start gaat, terwijl de amateurcompetities ook weer kunnen beginnen in de loop van september: de voetbalbond zal 'de reguliere data van de speeldagenkalender' aanhouden.

Directeur Eric Gudde is verheugd over de maatregelen, laat hij weten aan de KNVB-kanalen. "Wij zijn erg blij met de laatste versoepelingen, die in lijn liggen met ons Deltaplan. Dat alle selecties zich nu vroegtijdig volwaardig kunnen voorbereiden, scheelt straks veel blessureleed gedurende het seizoen." Op volle stadions hoeft voorlopig niet gerekend te worden: publiek wordt eerst gefaseerd toegelaten. "Hoewel het in sommige stadions lastig is om met beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws