Liverpool laat weer zien wie de baas is: Chelsea kan titelstrijd beslissen

24-06-2020 23:05
24

Liverpool heeft zich woensdagavond gerevancheerd voor de valse Premier League-herstart tegen stadgenoot Everton: Crystal Palace kreeg geen poot aan de grond en moest Anfield verlaten met een 4-0 nederlaag. The Reds hebben hun eerste landstitel sinds de invoering van de Premier League bijna binnen: als Manchester City donderdag punten morst tegen Chelsea, kan de vlag al uit in Liverpool.

De ploeg van Jürgen Klopp stelde zondagavond nog teleur, maar tapte tegen Crystal Palace uit een heel ander vaatje. Nadat onder meer Georginio Wijnaldum – terug in de basis – al in scoringspositie was gekomen, werd de ban na één kwart gebroken: Trent Alexander-Arnold meldde zich voor een vrije trap en schoot de bal op onnavolgbare wijze achter Wayne Hennessey. Liverpool claimde tevergeefs een penalty na opzichtig hands van Gary Cahill, maar had vlak voor rust toch nog de 2-0 te pakken. Fabinho zag Mohamed Salah wegsluipen bij Patrick van Aanholt en legde de bal perfect neer voor de Egyptenaar, die gedecideerd afrondde.

Het verschil met The Eagles was gemaakt en Liverpool speelde de tweede helft onbedreigd uit. Fabinho deed zijn fraaie assist op Salah verbleken met een nóg mooier doelpunt: de controleur kon van grote afstand aanleggen en passeerde Hennessey met een schitterende streep. Sadio Mané legde twintig minuten voor tijd de 4-0 eindstand vast: Salah reet de verdediging open met een perfecte steekpass en de Senegalees schoof de vierde van de avond binnen.

Liverpool kan na de soevereine zege achterover leunen en naar de kraker tussen Chelsea en Manchester City kijken. Als de regerend landskampioen verliest of gelijkspeelt op Stamford Bridge, is een wisseling van de wacht een feit. Zo niet, dan kan Liverpool op dinsdag 2 juli uitgerekend bij Manchester City de titel pakken.